lördag 23 juli 2016

Nattfiske

     Må pröve etter örret. Jag å myggan tar en test.  Eleganten                

 

söndag 17 juli 2016

Sista passet..

Idag var det dags för det sista fiskepasset för denna norgevistelse, åkte ut mitt på dagen ungefär och var hemma vid tiotiden igen. Alla kände sig hyfsat nöjda och det sura regnet gjorde beslutet att åka in till hamn något lättare, känns dock alltid lite extra tråkigt att åka in för sista gången!
Fisket idag var ungefär som gårdagens, ganska så trögt, man har verkligen fått letat och nöta för att komma över dom lite större bitarna vissa dagar.
Men Hämps och Rune lyckades ändå leta reda på 7fisk över 10kg och en del fisk som låg strax under 10strecket, så helt okej resultat på såpass kort tur.
Rune tryckte upp sitt PB på torsk denna sista runda, så återigen fick han dra på sig badbyxorna och hoppa ner i det svala vattnet. Men en torsk på 16+ var värt det sade han efteråt.
Så det som återstår nu är att packa ihop alla grejer & städa med mera, vi har ju hela morgondagen på oss då vi skall åka med kvällsfärjan. Har väl även tänkt att ta en liten sväng runt ön så att Rune kan få se lite mer än bara fiskecampen.

lördag 16 juli 2016

     Eftersom Hämps drog pb  på flundra fick han ta det obligatoriska badet..regler är till för att följas! När vi väl kommit i land och väntat en dryg halvtimme kom Robban in och sa att han landat en flundra på 110cm, vilket betyder runt 15kg och ett nytt personligt rekord för han. Detta betydde att åskådarna i stugan hade ett tandemhopp att se fram emot & det fick dom också..               

 

Fredag..

         Som vi sade igår såg prognoserna  väldigt bra ut så därför drog vi längre ut än vad vi gjorde igår. Det lönade sig, för på första driften och första nersläppet på Toppskallan smällde det till på Hämps jigg. Efter 15-20minuter kom det upp en fin flundra på 132cm, vilket innebär 31+. Tyvärr kunde vi inte släppa tillbaka denna fisk då den hade inhalerat jiggen totalt, satt långt ner i svalget. Utöver flundran var det väldigt trögt fiske, fick kämpa för att hitta fisk. Tobbe lyckades till slut hitta en sej på 13kg och mycket mer än så blev det inte inte idag, kanske någon lite torsk på 5-7kg.                

 

fredag 15 juli 2016

Bad på Hämps

  Flundra 132 cm mer info och bilder kommer               

 

Kanon Rooonie

      Flundra på 17 kilo så firas det med en bomb.   Eleganten 5               

 

          Lite bättre väder idag och återigen tre fiskesugna gubbar, Robban kör egen båt dom sista dagarna då hans andra hälft kommit upp till ön. Varit en rätt trög dag men lyckades ändå lura upp 10fisk över 10kg. Störst idag blev Runes flundra på 17kg, vilket resulterade i ett nytt kvällsbad.  Annars var det mestadels torsk i storlek 10-15kg men även någon sej som kom upp till ytan, till skillnad från igår då det var mest sej. Nu laddar vi om batterierna för imorgon då vi tänkt dra längre norrut, ska vara ännu lugnare imorgon enligt prognoserna. Skepp å hoj..               

 

torsdag 14 juli 2016

     Hyfsat busigt väder idag men det hindrade inte tre fiskesugna gubbar från att gå ut på havet.  Tur va väl det, väl ute vid grunden runt Storfjellbåen landades 16 fisk över 10kg. Mestadels sej men även ett gäng granna torskar. Tror att största sejen hamnade runt 15 och största torsken på 14. När det började dö ut lite så drog vi oss mot land och stannade till på ett par ställen på vägen in. Första stället levererade en flundra på 5kg till Rune och ett par drifter senare även en 5kgs till Robban, vilket betydde deras första flundra någonsin och därmed ett härligt bad. Därmed avslutades ett riktigt bra fiskepass, så nu var det bara att dra mot hamn och svida om till badbyxor för två av gubbarna. Tar vi nya tag imorgon!               

 

onsdag 13 juli 2016

Flundra bad

    Robban och Rooonie fick varsin 5 kilos flundra då blir det ett gött dopp      Kommer lite mer torska bilder senare   Eleganten out                

 

Ingen flundra

     Låg och körde efter flundra på buholms flaket och runt mosken och nordlandsflaket men vi hittade bara små torskar. Rooonie hade en misstänkt flundra på nordlandsflaket.         Vi gratulerar Robban på hans 54 årsdag hipp hipp hurra hurra   Eleganten out                

 

måndag 11 juli 2016

     Schhh solar hehe   Eleganten out                

 

Kvällsdopp

     Rune tar sig ett svalkande kvällsdopp efter gårdagens sej på 14kg.  Förhoppningsvis blir det fler bad dom närmsta dagarna.               

 

Hämp The champ

              Hampus tog flundra på ca 10 kilo som vi returnera. Sen tog han en torsk runt 12 kilo. Rooonie drog en torsk på runt 9 kilo och ett gäng mellan 3-6 kilo. Jag fick ett gäng torskar mellan 3-6 kilo. Robban forsätter vara lubbakung och trassel prins hehe   Eleganten out                

 

söndag 10 juli 2016

Dagens fiske

     Hampus drog 2 torskar runt 17 kilo och en sej på 15 kilo. Rooonie drog sej på 14 kilo och en torsk på runt 9 kilo. Robban fick sej 14 kilo.        Det kostar att dra bigga firrar hehe men kör man stingerkrok ska man ha de hehe   Eleganten out                

 

Lördag

Som dom flesta av er vet skall man bada när man sätter ett nytt personbästa, sagt och gjort så tog Tobbe sig ett skönt dopp i hamnen under förmiddagen (krävdes dock lite tjat och övertalande).
Utöver Tobbes bad finns det inte så mycket att rapportera från dagen.
Varit en gråmulen dag med i stort sett ingen vind alls.
 Med tanke på att vinden var i stort sett obefintlig bestämde vi oss för att dra ut till Brunskallan och området däromkring.
Vi strosade runt på detta område i stort sett hela fiskepasset, finns många grundtoppar där och i närheten, därmed gott om olika fiskeplatser.
Kom inte upp så mycket stor fisk idag men Hämps fick en torsk på 14 och en på 10, Robban drog en på 13. Kom väl upp några bitar i storleken 6-8 också, även någon sej i liknande size.
Däremot fanns det rätt gott om torsk i storleken 3-5kg, så det kunde man dra tills man tröttnade om man kände för det.
Nu laddar vi om batterierna och ser fram emot nästa fiskepass!
Klart slut!

lördag 9 juli 2016

Vb:

     Uppfriskande dopp hehe                

 

Nytt rekord

      Nu är teamsnus rekordet slagit  En flundra på 63 plus fattade intresse för min agnade sej. Efter över 20 minuter fight så kom hulken upp   Eleganten                

 

fredag 8 juli 2016

Nordanvind

     Robban drillar 6 kilos torsk och fått en sej på 12 kilo. Jag har en sej på 8 kilo. Havsmus och Rooonie väntar på bonna hugget ugg ugg   Eleganten                

 

Torsdag

Vi kom fram till campen runt klockan 10 i strålande solsken och knappt någon vind, fixade iordning i stugan, handlade samt slängde i oss lite käk innan vi drog ut på havet.
Första passet blev inget jättepass, alla kände sig lite slitna efter resan samt att det var fotboll på tv:n under kvällen.
Direkt utanför hamnen stöter vi på en familj späckhuggare, var mellan 4-6st som cirkulerade runt oss.
Fisket var väl kanske inte det bästa vi varit med om men Tobbe lyckades iaf landa en torsk på strax över 10kg, kom upp lite annan fisk i båten men inget nämnvärt.
Däremot fick Hämps ett monster på kroken, garanterat en stor flundra.
Den gjorde en rusning som nästan knäckte spöt och sen small linan, misstänker att den skavde mot något under rusningen nere vid botten.
Vi lyckades fånga det på film och när man kikat på det i efterhand bekräftar det att det måste rört sig om en rejäl pjäs.
Vi tar nya tag imorgon!!

torsdag 7 juli 2016

Moskenes

     Rödskägg och Robban poserar med moskenes i bakgrunden. 2 timmar kvar.....  Eleganten                

 

Färjan

      Nu börjar resan närma sig slutet. Vi lämnade gbg igår 04:15 och räknar med att vara på veröy vid 10 tiden. Prognosen för idag utlovar svaga vindar så lite käk och rigga sen drar vi ut.  Eleganten                

 

Sömnig

      Lillskipper sömnig zzzz  En pigg elegant hehe                

 

     Älg som vanligt vid saltströmmen   Eleganten                

 

onsdag 6 juli 2016

Kort paus

      Stannade till på vägen ner mot junkerdal som är utrulit vackert.  Eleganten                

 

      Den skylten gillar vi kipp kipp  Nu blir det pizza I Arjeplog   Eleganten                

 

       Litet depå stopp i brunflo det gillar vi Eleganten                

 

Torsten chillar

     Vi har har det bra här i bilen. Torsten solar å lyssnar på meduza                  

 

Då har vi precis intagit frukost efter att ha suttit i bilen i dryga 6timmar.
Vi övergav rastplatsen vid Fryken och stannade till i Mora istället, som ni kanske förstår med tanke på bilden.
// Lill-Skipper
    Rooonie hårding hehe   Eleganten                

 

The final countdowm

     Då är vi nere på noll det gillar vi   Eleganten                

 

måndag 4 juli 2016

Nu får det gärna bli onsdag morgon så vi kan påbörja vår resa mot nordnorge!!
Väskorna står färdigpackade och jag tror mig ha fått med allt..
I lördags inhandlade vi dom flesta matvaror/basvaror vi kan tänkas behöva under vår vistelse på ön, skall endast kompletteras med färskvaror och det köper vi där uppe!
// Lill-Skipper

fredag 1 juli 2016

Idag gjorde jag färdigt min andra måltid som vi skall avnjuta efter ett långt & tungt pass ute på havet, korvstroganoffen kommer att fylla på med ny energi!
Nu när matlagningen är överstökad så kan man lägga fullt fokus på packningen och alla nya grejer samt utrustning som skall med upp!
// Lill-Skipper